4 Haziran 2013 Salı

MongoLab Kullanımı

MongoLab, MongoDB veritabanı, otomatik yedekleme, web tabanlı araçları, 7/24 izleme, uzman desteği içeren ve tam yönetilen bulut veritabanı hizmetidir. Heroku kullanıcılar ürün geliştirme yerine faaliyetleri üzerinde dikkatini çekmek için ücretsizdir. 500 mb ücretsiz bir alan sağlamaktadır. Heroku kullanıcılar uygulamalarını bu alanda test edebilirler.


MongoDB Veritabanı Oluşturma

MongoLab kullanıcı oluşturup giriş yaptığınızda veritabanı eklemek için bir pencere geliyor. Buradan "Create New" i tıklıyoruz.







Gelen pencereden veritabanı ismi, barındırılacak yeri (ben amazon u seçtim. Diğerleri ücretsiz mi hiç denemedim.), paketlerden ücretsiz olanı (sandbox u) seçiyoruz.






Bunları seçtikten sonra veritabanı yetkisi için kullanıcı adı ve şifre kısımları oluyor. Onları da yazıyoruz ve "Create Database" butonuna basıldığında ücretsiz veritabanımız oluşturulmuş oluyor.








Veritabanımıza tıkladığımızda, veritabanı ile ilgili collection, kullanıcılar, durum, yedekleme, araçlar ve dış kaynaklardan bağlanmak için bağlantı adresleri çıkıyor.





Veritabanına dışarıdan bağlanmak için konsol ve url olmak üzere 2 farklı şekil var. Siz her ikisini de kullanabilirsiniz.


Yeni collection eklemek için "Add" butonuna tıklayınız.

Açılan popup dan adını yazıyorsunuz. Dilerseniz dosya boyutu da verebilirsiniz. Default 8 kb dır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder